Marokkaanse wortelsalade

    Marokkaanse wortelsalade

    24keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade fleurt iedere maaltijd op. Hij smaakt ook lekker op een belegd broodje met kip of varkenshaas.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr stevige, verse wortels
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 eetl olijfolie
    • 1/2 theel komijn
    • 1/2 theel paprikapoeder
    • mespuntje kaneel
    • mespuntje cayennepeper
    • sap van 1 citroen
    • mespuntje suiker
    • 1/2 theel oranjebloesemwater
    • zout naar smaak
    • 3 eetl peterselie, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. De wortels raspen, afspoelen en in middelgrote plakjes snijden.
    2. In een braadpan de olijfolie verhitten en hierin de knoflook goudgeel sauteren. Gedroogde kruiden toevoegen, eventjes door elkaar roeren en vervolgens wortel toevoegen. 2 minuten al roerend bakken en de pan van het vuur nemen.
    3. Volledig laten afkoelen alvorens citroensap, oranjebloesemwater en suiker erdoor te roeren. Op smaak brengen met zout, garneren met peterselie en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    het smaak werkelijk lekker en is een heerlijke variatie - 16 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren