Muffins met maanzaad en citroen

    Muffins met maanzaad en citroen

    5keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke, geurige muffins doordrenkt met citroenaroma. Leuk om in een lunchpakket te doen of als ontbijtverrassing.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 30g suiker
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 125g zachte boter
    • 3,5 dl yoghurt
    • 2 eieren
    • 450g bloem
    • 1 eetl bakpoeder
    • 1/2 theel baksoda
    • 1/2 theel zout
    • 40g maanzaad
    • boter om in te vetten
    • Voor de siroop
    • sap van 1 citroen
    • 3 eetl suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Verwarm de bakvorm voor muffins even in de oven, zodat deze makkelijker in te vetten is met boter.
    2. Suiker en citroensap vermengen, geleidelijk de zachte boter toevoegen en tot een romig, smeuïg geheel mixen. 1 voor 1 de eieren erdoor slaan tot die geheel in het beslag zijn opgenomen. Yoghurt erdoor mengen.
    3. Alle droge ingrediënten vermengen en dit met een spatel met een paar snelle slagen door het yoghurtmengsel scheppen. Vooral niet te lang roeren, anders worden de muffins taai in plaats van luchtig.
    4. Het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes verdelen en in het midden van de voorverwarmde oven in ong. 25 minuten goudbruin bakken. De muffins zijn gaar als een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. Dek de bakvorm anders even af met aluminiumfolie en bak nog een paar minuten verder. De muffins uit de bakvorm nemen en op een rooster laten afkoelen.
    5. Intussen de citroensiroop maken: citroensap met suiker in een steelpannetje op matig hoog vuur aan de kook brengen en tot een borrelend, stroperig geheel laten inkoken.
    6. Leg de muffins op een presenteerschaal en smeer over elke muffin een beetje siroop. Direct opeten of afgekoeld in een koektrommel bewaren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren