Perenchutney met rozijn

    Perenchutney met rozijn

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekker bij varkenshaas of lamsbout.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr gele rozijnen
    • 2 eetl ciderazijn
    • 2 eetl appelcider
    • 2 eetl boter
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 2 theel geel mosterdzaad, geplet
    • 2 eetl suiker
    • 1 kilo harde peren, geschild, geboord en in stukjes
    • 1/4 theel versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theel kardamom
    • 1/4 theel gemalen hete pepertjes
    • 50 cl ciderazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een steelpannetje op zacht vuur 2 eetlepels ciderazijn en appelcider met rozijnen verwarmen tot de rozijnen zwellen (ong. 5 minuten).
    2. In een zware emaille pan de boter smelten en hierin de ui op een laag vuurtje lichtbruin fruiten. Mosterdzaad en suiker erdoor roeren en 2 minuten laten koken. Peer, specerijen en rozijnen met kookvocht toevoegen en koken tot de peren gaar zijn. Resterende azijn toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken tot het vocht iets indikt. Direct serveren of inmaken volgens de gebruiksaanwijzing van de weckflessen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren