Perenchutney met rozijn

    Perenchutney met rozijn

    (0)
    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekker bij varkenshaas of lamsbout.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr gele rozijnen
    • 2 eetl ciderazijn
    • 2 eetl appelcider
    • 2 eetl boter
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 2 theel geel mosterdzaad, geplet
    • 2 eetl suiker
    • 1 kilo harde peren, geschild, geboord en in stukjes
    • 1/4 theel versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theel kardamom
    • 1/4 theel gemalen hete pepertjes
    • 50 cl ciderazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een steelpannetje op zacht vuur 2 eetlepels ciderazijn en appelcider met rozijnen verwarmen tot de rozijnen zwellen (ong. 5 minuten).
    2. In een zware emaille pan de boter smelten en hierin de ui op een laag vuurtje lichtbruin fruiten. Mosterdzaad en suiker erdoor roeren en 2 minuten laten koken. Peer, specerijen en rozijnen met kookvocht toevoegen en koken tot de peren gaar zijn. Resterende azijn toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken tot het vocht iets indikt. Direct serveren of inmaken volgens de gebruiksaanwijzing van de weckflessen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren