Perencompote met geconfijte gember

    Perencompote met geconfijte gember

    1keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk op flensjes met een beetje zure room, of bij scones met extra dikke, zogenaamde "clotted cream".

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2,5 kilo peren, geboord, geschild, in kleine stukjes
    • 350 gr suiker
    • sap en pulp van 2 citroenen
    • 250 gr gekristaliseerde gember, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Peren, suiker en citroensap met vruchtvlees in een grote pan met dikke bodem op middelmatig vuur aan de kook brengen. Onder af en toe roeren ong. 1 uur laten koken, tot het geheel is ingedikt. De kleur moet goudbruin zijn, maar de compote mag natuurlijk niet aanbranden.
    2. De gember erdoor roeren en nogmaals 5 minuten laten koken.
    3. In weckflessen schenken en volgens de gebruiksaanwijzing inmaken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren