Sabayon van Sauternes met bosbes, framboos en perzik

    Sabayon van Sauternes met bosbes, framboos en perzik

    1keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze vruchten staan vlak naast elkaar in mijn tuin en zijn meestal op hetzelfde moment rijp. Aangezien de vruchten van zichzelf al zoet zijn, wordt dit kleurrijke dessert door de Sauternes net iets frisser dan een klassieke sabayon (of zabaglione) met zoete marsalawijn.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 rijpe perziken, in partjes
    • 2 bakjes frambozen
    • 2 bakjes bosbessen
    • 4 eierdooiers
    • 50 gr suiker
    • 1 dl Sauternes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verdeel het fruit over 6 kommetjes.
    2. Een au bain-mariepan verwarmen. Eierdooiers en suiker opkloppen, in de pan schenken, Sauternes er langzaam en onder voortdurend kloppen mee vermengen en blijven kloppen/roeren tot de sabayon zo dik is dat hij vorm begint te houden (4-5 minuten). De pan van het vuur nemen.
    3. De sabayon direct uit de pan scheppen, over het fruit verdelen en serveren. Het gerecht kan ook koud gegeten worden: klop 2 dl slagroom op tot stijve, maar niet té stijve pieken. Door de koude sabayon scheppen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren