Pisang Goreng

    Pisang Goreng

    20keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Indische bananenbeignets; serveren als toetje of ter afwisseling van appelflappen tijdens oudejaarsavond.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 grote bananen, in 4 stukken
    • 10 gr gist
    • 2,5 dl lauwe melk
    • 2 eieren, geklopt en op kamertemperatuur
    • 125 gr bloem
    • gemberpoeder of kaneel
    • plantaardige olie om te frituren
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Gist en 1/2 lauwe melk in een warme beslagkom vermengen en 5 minuten laten staan tot het gist belvorming krijgt.
    2. Sla vervolgens eieren, bloem en resterende melk tot een glad beslag. De kom afdekken met een warme, vochtige theedoek en minstens 1 uur op een warme plek laten rijzen.
    3. In een wok of frituurpan de olie verhitten. Test de temperatuur met een druppel beslag; als deze meteen boven komt drijven, is de olie heet genoeg.
    4. Bestrooi de stukken banaan met gemberpoeder en drenk ze in het beslag. Even laten uitdruipen en vervolgens in de olie goudgeel bakken.
    5. Op een stuk keukenpapier laten uitlekken, bestrooien met poedersuiker en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren