Pittige boerenkool met kerrieblad en mosterdzaad

    Pittige boerenkool met kerrieblad en mosterdzaad

    7keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Indiase boerenkool.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl plantaardige olie
    • 1 theel gemberwortel, gehakt
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 1 theel komijnzaad
    • 2 theel gedroogde rode pepertjes
    • 1/2 theel korianderzaad
    • 1 eetl geel mosterdzaad
    • 1 theel fenegriekzaad
    • 10 kerrieblaadjes
    • 500 gr boerenkool, dikke stelen verwijderd en gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. De olie in een pan verhitten. Kruiden in vijzel of kruidenmolen vermalen (ik gebruik hiervoor een koffiemolen). Gember en knoflook in de olie fruiten. Specerijen toevoegen en al roerend bakken tot de geuren vrijkomen.
    2. Boerenkool toevoegen en goed door de kruiden roeren. Een beetje water erbij schenken, de pan afdekken en de groenten in ong. 5 minuten gaar koken.
    3. Direct serveren als bijgerecht tijdens een Indiase maaltijd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren