Aardappels met peterselie uit de oven

    (39)

    Een makkelijk recept voor aardappeltjes uit de oven. Heerlijk bijgerecht voor allerlei soorten vlees en groente.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 120 gr boter, in blokjes
    • 1 kilo (rode) vastkokende aardappeltjes, gehalveerd
    • 1 eetlepel fijngehakte ui, of naar smaak
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de boter in een grote ovenschaal en smelt in de oven.
    2. Meng de aardappels en ui met de gesmolten boter in de ovenschaal, zodat alle aardappels met een laagje boter bedekt zijn.
    3. Bak 40 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn. Bestroo met peterselie en breng op smaak met zout en peper; roer door.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (39)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties