Rijstpudding met abrikozencompote en pistache

    Rijstpudding met abrikozencompote en pistache

    3keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een fris maar vullend winterdessert.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 220 gr risottorijst
    • 350 ml water
    • 1 liter melk
    • schil van 1 citroen, geraspt
    • 150 gr suiker
    • 2 eetl oranjebloesenwater
    • Voor de abrikozencompote
    • 350 gr gedroogde abrikozen
    • 5 dl water
    • 150 gr suiker
    • sap en pulp van 1 citroen
    • 100 gr pistachenoten, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een pan water op middelmatig vuur de rijst ong. 8 minuten koken tot al het vocht is opgenomen. Melk erbij schenken en op een laag vuur zachtjes laten koken tot de rijst gaar is, maar nog stevig (ong. 30 minuten). Suiker toevoegen, laten oplossen en doorkoken tot de pudding dik en stevig is. De pan van het vuur nemen, oranjebloesemwater erdoor roeren.
    2. Een puddingvorm met ijskoud water omspoelen, pudding erin schenken, laten afkoelen en in de koelkast op laten stijven.
    3. Intussen de compote maken: in een pan met water abrikozen, suiker en citroensap zachtjes laten koken tot de abrikozen zacht en een beetje gekarameliseerd zijn. Zo nodig meer water toevoegen.
    4. Om te serveren: zet de puddingvorm omgekeerd op een bord, laat de pudding eruit glijden en snijd deze in porties. Op bordjes scheppen, een paar lepels compote erop of ernaast lepelen en bestrooien met gehakte pistachenoot.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren