Gevulde eieren met dille en spek

    Gevulde eieren met dille en spek

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een leuke variatie op gewone gevulde eieren. In deze versie wordt de vulling verrijkt met dille en worden de gevulde eieren bestrooid met verkruimeld uitgebakken spek. Een heerlijke combinatie!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 eieren
    • 1 plakje spek
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel fijngehakte dille
    • 1 theelepel honing-mosterd
    • 1 theelepel natuurazijn
    • 1/4 theelepel zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 10 minuten. Leg ze in een kom onder koud stromend water en laat ze afkoelen. Pel de eieren.
    2. Leg het spek in een pan op middelhoog vuur en bak aan beide kanten bruin, in ongeveer 10 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel in kleine stukjes.
    3. Snij de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel eruit. Pureer het eigeel in een kom met een vork. Voeg mayonaise, dille, honingmosterd, azijn, zout en peper toe. Meng goed door.
    4. Schep of spuit de vulling in de lege eiwithelften. Garneer met verkruimeld spek en paprikapoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren