Advocaat-taart

    Advocaat-taart

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept is van mijn moeder, wij maken voor elke verjaardag deze taart met advocaat. Hoe meer advocaat je erin doet, hoe beter! Je kunt de taart het beste een dag vantevoren maken, dan kan de taart een nacht in de koelkast staan.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 80 gr boter
    • 80 gr suiker
    • 5 eidooiers
    • 200 gr gemalen amandelen of hazelnoten
    • 2 eetlepels rum
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 100 gr melkchocolade of chocolade met noten
    • 5 eiwitten
    • Voor de topping
    • 500 ml slagroom
    • Advocaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Klop de boter romig in een grote kom. Voeg suiker, eidooiers, amandelmeel, rum, vanillesuiker en bakpoeder een voor een toe en mix door.
    2. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en voeg dan ook de gesmolten chocolade toe aan het beslag.
    3. Klop de eiwitten in een kom helemaal stijf en schep ze met een houten pollepel door het beslag.
    4. Verwarm de oven voor op 160°C.
    5. Schenk het beslag in een ronde springvorm en bak de cake 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de springvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
    6. Als de cake helemaal is afgekoeld, klop je de slagroom stijf en verdeel dit in een dikke laag over de cake. Strijk glad met een mes. Verdeel nu advocaat over de slagroom, bijvoorbeeld in spiraalvorm. Laat de taart een nacht in de koelkast staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren