American apple pie (appeltaart)

    American apple pie (appeltaart)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een origineel recept voor Amerikaanse appeltaart. Snel en makkelijk om te maken, en smaakt echt net wat anders dan onze Hollandse appeltaart.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Deeg
    • 200 gr bloem
    • 125 ml plantaardige olie
    • 2 eetlepels koude melk
    • 1½ theelepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • Vulling
    • 150 gr suiker
    • 3 eetlepels bloem
    • 3/4 theelepel kaneel
    • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
    • 6 appels, in plakjes
    • Bovenlaag
    • 60 gr bloem
    • 100 gr suiker
    • 125 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Voor het deeg:

    3. Meng bloem, olie, melk, suiker en zout samen. Verdeel het deeg met je handen over de bodem en randen van een taartvorm van 23 cm doorsnee.
    4. Voor de vulling:

    5. Meng suiker, bloem, kaneel en nootmuskaat. Bestrooi de appels hiermee en roer om. Verdeel dit over de taartbodem.
    6. Voor de bovenlaag:

    7. Meng bloem, suiker en boter met een deegmenger door elkaar tot een kruimelig mengsel en verdeel dit over de appels.
    8. Zet de taartvorm in de oven op een bakplaat om eventueel lekkend vocht op te vangen en bak in 45 minuten gaar en goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren