Pithiviers

    Pithiviers

    Voeg toe aan favorieten!
    46min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pithivier is een heerlijk gebak op basis van bladerdeeg gevuld met amandelcrème en rum. Een specialiteit uit Pithiviers, nabij Orléans in Frankrijk.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr boter, zacht
    • 100 gr suiker
    • 2 eidooiers
    • 100 gr amandelmeel
    • 2 eetlepels rum
    • 2 grote vellen bladerdeeg
    • 1 eidooier
    • 1 theelepel poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 31min  ›  Klaar in:46min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de boter met de suiker romig. Voeg 2 eidooiers toe en daarna het amandelmeel en de rum. Mix goed door.
    2. Leg het eerste vel bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik in met een vork. Verdeel de amandelcrème over het deeg in de vorm van een cirkel. Laat ongeveer 2 cm rand bladerdeeg vrij om de vulling.
    3. Maak de randjes vochtig. Leg het tweede vel bladerdeeg erover en druk de randen op elkaar.
    4. Snij met een scherp mes een golvend randje uit het deeg.
    5. Trek groefjes aan de bovenkant van de taart in het deeg, maar zorg dat je er niet helemaal doorheen snijdt.
    6. Bestrijk de hele taart met eigeel. Bak 10 minuten op 200°C en zet dan de temperatuur op 180°C en bak nog 20 minuten langer.
    7. Haal de pithiviers uit de oven en bestuif met poedersuiker.
    8. Verwarm de grill van de oven (of zet de oven op de hoogste temperatuur), zet de taart 1-2 minuten in de oven tot de suiker smelt en een goudbruine glanzende korst geeft. Let op! Blijf erbij, suiker kan heel snel verbranden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren