Verse ananas salsa

    Verse ananas salsa

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke salsa van verse ananas, met rode chilipeper en munt. Lekker pittig, maar je kunt er ook 1 pepertje minder in doen (of verwijder de zaadjes), voor iets minder hitte! Lekker bij vlees van de barbecue.

    Tom Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine verse ananas, geschild en in partjes gesneden
    • 2 kleine rode pepers, fijngesneden
    • 15 gr muntblaadjes (of naar smaak), in dunne reepjes gesneden
    • 1 kleine rode ui, versnipperd
    • 2 limoenen, uitgeperst
    • scheutje olijfolie
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak de partjes (of schijven) ananas in een droge koekenpan tot ze bruin zijn, in ongeveer 5 minuten. Snij de ananas dan in kleine blokjes en leg in een kom (inclusief vocht).
    2. Voeg fijngesneden pepers, muntblaadjes, rode ui toe en meng met limoensap en een scheutje olijfolie. Roer door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren