Bramencake op z'n kop

    Bramencake op z'n kop

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze bramentaart wordt 'upside-down' gebakken, is makkelijk te maken en ziet er prachtig uit. Je kunt allerlei zomerfruit gebruiken, in dit geval zijn het bramen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Bovenlaag
    • 30 gr bruine basterdsuiker
    • 30 gr boter
    • 300 gr verse bramen
    • 150 gr kristalsuiker
    • Cake
    • 200 gr kristalsuiker
    • 120 gr boter, zacht
    • 2 eieren
    • 200 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • ½ theelepel zout
    • 60 ml melk
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Smelt 30 gr bruine suiker en 30 gr boter in een pannetje op medium vuur. Voeg bramen toe en roer tot het mengsel begint te bubbelen, na 1 tot 3 minuten. Roer 150 gr kristalsuiker erdoor, druk de bramen enigszins plat met een vork en blijf koken tot de bramen heet zijn en iets kapot gekookt, in ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en schenk in een ronde cakevorm van 23 cm.
    3. Klop 200 gr kristalsuiker met 120 gr boter licht en romig met een elektrische mixer. Klop de eieren erdoor.
    4. Klop bloem, bakpoeder en zout samen in een kom. Voeg afwisselend het meelmengsel en de melk door het botermengsel en roer door, begin en eindig met meel. Mix vanille extract erdoor.
    5. Schenk het beslag over de bramen in de taartvorm.
    6. Bak de cake 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake gaar is. Laat de cake in de vorm afkoelen tot deze warm, maar nog niet helemaal afgekoeld is, na 30 minuten. Haal een mes langs de randen en keer de cake om op een serveerschaal. Verwijder voorzichtig de vorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren