Snelle en makkelijke pruimencake

    Snelle en makkelijke pruimencake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze ronde cake met pruimen is erg makkelijk te maken als je gebruik maakt van een keukenmachine of standmixer.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 26-28 cm ronde cake

    • 600 gr pruimen (15-20 stuks)
    • 1/2 citroen, uitgeperst en schil geraspt
    • 100 gr boter, zacht
    • 200 gr suiker
    • 300 gr bloem
    • 2 eggs
    • 75 gr zure room of karnemelk
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneel
    • poedersuiker, om te decoreren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Vet een ronde taartvorm of springvorm van 26-28 cm in. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Was de pruimen, snij ze doormidden en verwijder de pitten. Besprenkel met het sap van een halve citroen.
    3. Mix boter, suiker, bloem, eieren, zure room, bakoeder, zout en rasp van een halve citroen in een standmixer tot een glad beslag. Schenk in de vorm.
    4. Leg de pruimen bovenop het beslag met de snijzijde naar beneden. Ze mogen elkaar aanraken of zelfs overlappen, hoe voller, hoe beter! Bestuif met kaneelpoeder (door een zeefje).
    5. Bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt. Laat 15-20 minuten afkoelen voor serveren. Bestuif met poedersuiker voor serveren.

    Met de handmixer:

    Mix de boter en de suiker tot het romig is, voeg de eieren een voor een toe en dan de citroenrasp. Voeg afwisselend meel (bloem gemengd met bakpoeder en zout) en de zure room in kleine beetjes toe en mix tot een licht en glad beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren