Bietensalade met spekjes

    Bietensalade met spekjes

    2keer bewaard
    10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk zoet, zuur en zout en met een lekkere schep zure room. Heerlijk bij nieuwe aardappels en een biefstukje.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl olijfolie
    • 100 gr pancetta, in stukjes
    • 1 sjalotje, versnipperd
    • 500 gr gekookte bietjes, in stukjes
    • 2 eetl ciderazijn
    • zeezout en grofgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetl bieslook, gehakt
    • 6 eetl zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een kleine koekenpan op middelmatig vuur de olie verhitten en hierin de pancetta goudbruin bakken. Sjalotje toevoegen en in een paar minuten glazig bakken.
    2. De bietjes in een kom vermengen met azijn. Pancetta en sjalotjes toevoegen en goed vermengen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook door de zure room scheppen.
    3. Serveer de bietjes koud of op kamertemperatuur in individuele porties met een schep zure room erop of ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren