Dulce de leche empanadas

    Dulce de leche empanadas

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Niks is méér authentiek en traditioneel Argentijns dan zelfgemaakte empanadas gevuld met dulce de leche. Jong en oud, iedereen is dol op deze hapjes! Bekijk ook de vidoe van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 tot 15 empanadas

    • Deeg
    • 90 ml water
    • 1 theelepel zout
    • 250 gr bloem, gezeefd
    • 50 gr gesmolten boter
    • Vulling
    • 400 gr dulce de leche
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 eetlepel suiker, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng water en zout in een kleine steelpan, verwarm en roer tot het zout is opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Meng ondertussen bloem met boter in een keukenmachine en mix tot het op broodkruimels lijkt.
    3. Voeg het gezouten water langzaam aan het deeg toe en pulseer tot je een zachte bal deeg krijgt. Wikkel stevig in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en vet in. Zet opzij.
    5. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van 2 mm. Snij er cirkels van 10 cm doorsnee uit. Schep wat dulce de leche in het midden van elke cirkel. Vouw het deeg dubbel en druk met een vork de randjes dicht.
    6. Leg de empanadas op de bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met suiker.
    7. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

    Video

    Dulce de leche empanadas
    Dulce de leche empanadas

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren