Kip curry met paprika, prei en champignons

    Kip curry met paprika, prei en champignons

    2keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere makkelijke maaltijd voor door de week. Kipfilet wordt gebakken in een curry pasta, samen met wat ui, prei, paprika en champignons in een sausje van kokosmelk. Met de groenten kun je varieren, net wat je maar in de koelkast hebt! Serveer met rijst.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • olijfolie
    • 1/2 ui, fijngesnipperd
    • 1/2 prei, fijngesneden
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 2 eetlepels milde curry paste (bijv. van Patak)
    • 75 gr champignons, in kwarten
    • 2 kleine kipfilets, in blokjes
    • half blikje kokosroom of kokosmelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui, prei en paprika tot ze iets zachter zijn, voeg dan de kip toe en bak rondom kort aan. Voeg (1 tot) 2 eetlepels curry paste toe en bak even mee. Voeg de champignons toe. Voeg kokosmelk toe en roer door. Laat 10 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
    2. Serveer de curry met rijst en eventueel nog extra groenten (bijv sperziebonen of een salade). Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren