Gesmolten lava cakejes met chocola en sinaasappel

    Gesmolten lava cakejes met chocola en sinaasappel

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine chocolade fondant desserts of lava cakes zijn perfect voor Valentijnsdag of een andere speciale gelegenheid. Verdubbel de ingrediënten en bewaar de helft in de vriezer voor een last-minute dessert!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 50 gr pure chocola
    • 50 gr boter
    • 25 gr poedersuiker
    • 25 gr kristalsuiker
    • 10 gr bloem (of aardappelzetmeel voor een glutenvrije versie)
    • snufje zout
    • rasp van 1 sinaasappel (of 1 theelepel sinaasappelmarmelade)
    • 1 ei, losgeklopt
    • cacaopoeder om te bestrooien
    • gekonfijte sinaasappelschil, om te decoreren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Doe de chocola en boter in een schaal en zet op een pan met zachtjes kokend water (au bain marie). Roer af en toe, tot de chocola gesmolten is.
    2. Haal van het vuur. Voeg poedersuiker, kristalsuiker, bloem en zout. Mix tot een glad mengsel.
    3. Roer de sinaasappelrasp (of marmelade) en het ei erdoor. Mix krachtig door tot je een stevig en glanzend beslag hebt.
    4. Vet twee ramekins van 100 ml (of 1 van 200 ml) in en bestrooi met bloem. Schenk het beslag erin en dek af met aluminiumfolie. Zet 1½ uur in de vriezer.
    5. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de ramekins uit de vriezer en verwijder het folie.
    6. Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Terwijl het bakt zal het aan de randjes rijzen en lichter in kleur worden. De beste methode om te zien of de lava cakes gaar zijn is naar de cirkels op de bovenkant te kijken. ALs er slechts 1 kleine cirkel is die donkerder van kleur is, dan zijn ze klaar.
    7. Haal uit de oven en laat 5 minuten staan. Haal een scherp mes langs de randen en draai voorzichtig om op een bord.
    8. Bestuif met cacaopoeder en decoreer met gekonfijte sinaasappelschil. Voor Valentijn kun je de sinaasappelschil in een hartvorm snijden.

    Tip

    Je kunt het beslag tot 2 maanden bewaren in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren