Italiaanse ciabatta

    Italiaanse ciabatta

    1keer bewaard
    20uur55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Slechts een paar eenvoudige ingrediënten zijn nodig om deze heerlijke Italiaanse broodjes, oftewel ciabatta te maken. Je hebt alleen een beetje geduld nodig, het deeg moet een nacht rijzen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 ciabatta broden

    • 500 gr 00 bloem
    • 320 ml water
    • 2 gr droge gist, of 5 gr verse gist
    • 9 gr zout
    • extra vergine olijfolie, om in te vetten
    • fijn griesmeel of maismeel, om te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 20uur  ›  Klaar in:20uur55min 

    1. Meng bloem, water en gist in een grote kom. Mix een paar minuten; voeg zout toe en kneed 2-3 minuten in de kom. Het deeg hoort erg plakkerig te zijn.
    2. Dek de kom af en zet een nacht of 18 uur in de koelkast.
    3. Laat het deeg op kamertemperatuur komen in 15 minuten. Druk het deeg in en vouw het 3 of 4 keer.
    4. Verdeel het deeg in 3 gelijke ballen. Rol elke bal uit op een bebloemd oppervlak en druk iets plat tot je 3 broodjes hebt van 30 cm lang en 10 cm breed.
    5. Vet een bakplaat met olie in en bestrooi met griesmeel. Leg de broden erop, dek af met een doek en laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
    6. Verwarm de oven voor op 220°C.
    7. Bak de ciabatta 35 minuten in de voorverwarmde oven.
    8. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster voor je het aansnijdt en serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren