Witte kool met spek en ui

    Witte kool met spek en ui

    4keer bewaard
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een ontzettend lekker winters bijgerecht van witte kool, spek, ui en knoflook. Wittekool is erg gezond (bevat veel vitamine C), en spek maakt bijna alles lekker, toch? Een heerlijke combinatie.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 170 gr spek, fijngesneden
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 grote witte kool, dun gesneden (kern verwijderen)
    • 1 eetlepel zout, of naar smaak
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel uienpoeder
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1/8 theelepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Bak het spek knapperig uit in een grote pan, in ongeveer 10 minuten. Voeg ui en knoflook toe; roerbak tot de ui bruin begint te worden, in ongeveer 10 minuten. Roer de fijngesneden kool erdoor en roerbak nog 10 minuten. Breng op smaak met zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren