Witte kool met spek en ui

    (773)
    1 uur 5 minuten

    Een ontzettend lekker winters bijgerecht van witte kool, spek, ui en knoflook. Wittekool is erg gezond (bevat veel vitamine C), en spek maakt bijna alles lekker, toch? Een heerlijke combinatie.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 170 gr spek, fijngesneden
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 grote witte kool, dun gesneden (kern verwijderen)
    • 1 eetlepel zout, of naar smaak
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel uienpoeder
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1/8 theelepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Bak het spek knapperig uit in een grote pan, in ongeveer 10 minuten. Voeg ui en knoflook toe; roerbak tot de ui bruin begint te worden, in ongeveer 10 minuten. Roer de fijngesneden kool erdoor en roerbak nog 10 minuten. Breng op smaak met zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (773)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties