Muntblaadjes in chocolade

    Muntblaadjes in chocolade

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een 'after dinner mint', maar dan in de puurste vorm! Mooie muntblaadjes gedipt in gesmolten pure chocolade. Een heerlijke afsluiter van een dineetje, met een kopje koffie of thee.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 muntblaadjes met chocola

    • 1 bosje muntblaadjes, steeltjes verwijderd
    • 100 gr pure chocolade, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Was de muntblaadjes en dep ze dan heel goed droog; als er nog vocht op zit, plakt de chocolade er niet goed aan vast.
    2. Smelt de chocolade au bain marie, of in de magnetron in intervallen van 20 sec tot de chocola helemaal gesmolten is.
    3. Dip een muntblaadje voor de helft in de chocolade, zodat beide zijden bedekt zijn. Je kunt dit het beste doen door het blaadje door de chocolade te trekken, om te draaien en weer door de chocola te trekken. Leg op bakpapier om af te koelen en hard te worden. Je kunt het eventueel in de koelkast zetten om het proces te versnellen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren