Pompoen pannenkoeken

    Pompoen pannenkoeken

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Snel, makkelijk en heerlijk; deze lichte en smaakvolle pannenkoekjes met pompoen zijn het lekkerst als ze warm zijn, geserveerd met wat boter en stroop.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr bloem
    • 50 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 235 ml melk
    • 120 gr gekookte en gepureerde pompoen
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 eetlepel plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zeef bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat samen in een kom.
    2. Klop melk, pompoenpuree, ei en olie in een kom samen. Schenk het melkmengsel bij het meelmengsel en roer tot het net gemengd is. Beslag mag klonterig zijn.
    3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een flinke lepel van het beslag in de pan en bak tot er belletjes vormen, 1 tot 3 minuten. Draai om en bak de andere kant bruin, ongeveer 1 minuut langer. Herhaal met de rest van het beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren