Pompoen-gembercake

    Pompoen-gembercake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze pompoencake heeft wat weg van gemberkoek. Heerlijk mals, lekker gekruid, je kunt het niet bij 1 plakje laten!!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 cakes

    • 600 gr suiker
    • 250 ml plantaardige olie
    • 4 eieren
    • 150 ml water
    • 425 gr pompoenpuree (uit blik, of gepureerde gekookte pompoen)
    • 2 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel pimentpoeder
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 440 gr bloem
    • 2 theelepel baksoda
    • 1½ theelepel zout
    • ½ theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee bakvormen van 23x13cm in.
    2. Meng suiker, olie en eieren in een grote kom; mix tot een glad geheel. Voeg water toe en mix door. Roer pompoenpuree, gember, piment, kaneel en kruidnagel erdoor.
    3. Meng bloem, baksoda zout en bakpoeder in een kom. Voeg het meelmengsel toe aan het pompoenmengsel en roer tot het net gemengd is. Verdeel het beslag over de twee bakvormen.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, tot en prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

    Invriezen

    Je kunt ook 1 cake invriezen! Laat helemaal afkoelen, wikkel in plastic huishoudfolie en daarna in aluminiumfolie. Je kunt de cake in de vriezer een paar maanden bewaren. Laat ontdooien op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren