Chinese handgetrokken noedels

  (8)
  2 uur 30 minuten

  Voor Chinese handgetrokken noedels, een traditie uit Lanzhou in het noordwesten van China, heb je maar drie ingrediënten en een beetje geduld nodig. Ze worden Lamian genoemd en je kunt ze in soep of bouillon serveren. Bekijk ook de video van dit recept!


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 1 kilo bloem
  • 600 ml water
  • 4 eetlepels olie

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:2uur30min 

  1. Doe de bloem in een grote kom en voeg geleidelijk 600 ml water toe. Meng tot een deeg en kneed tot het glad is, 15-20 minuten. Dek af met plastic folie en laat 15 minuten rusten. Kneed 2 minuten diir, dek weer af en laat nog eens 15 minuten rusten. Kneed het deeg dan nogmaals 2 minuten door.
  2. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol elk deel uit tot een dikte van 1 cm. Bestrijk beide kanten met olie en leg ze dan op elkaar. Dek af met plastic folie en zet 10-15 minuten opzij.
  3. Vul een grote pan met water en breng aan de kook.
  4. Leg een van de lappen deeg op een snijplank en snij er reepjes van 5 mm dik van. Hou met je handen de uiteinden van een reepje vast en trek ze uit tot 80-90 cm lang. Vouw in drieën en trek weer uit tot 80-90 cm.Schud ze meermalen uit en laat ze dan in kokend water zakken om ze direct te koken. De lengte van 1 noedel moet ongeveer 2-3 meter zijn. Voeg 2 of 3 uitgetrokken noedels meer toe en kook elke portie noedels in 5-10 minuten gaar. Herhaal het proces met de resterende lappen deeg en serveer de noedels direct als een portie klaar is.
  5. Leg de uitgelekte noedels in een kom en gebruik in je favoriete recept.

  Video

  Chinese handgetrokken noedels
  Chinese handgetrokken noedels

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (8)