Snelle Tarte Tatin perentaart

    Snelle Tarte Tatin perentaart

    10keer bewaard
    1uur15min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Perentaart “op z'n kop” met amandelen en bladerdeeg.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • voldoende bladerdeeg voor een taartvorm van ong. 24 cm doorsnede
    • 100 gr zachte boter
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 150 gr gemalen amandelen
    • 1,5 kilo vaste peren
    • crème fraîche ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Het bladerdeeg 25 minuten laten ontdooien. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. De bodem van een ronde ovenschaal of taartbodem van ong. 24 cm met 1/2 van de boter invetten. Bestrooien met 1/2 basterdsuiker en alle gemalen amandelen. Halveer de peren in lengterichting en verwijder klokhuis en schil. Verdeel de peren zo dicht mogelijk tegen elkaar over de bodem van de ovenschaal, met het snijvlak naar boven. Resterende suiker en vervolgens resterende boter erover verdelen. Zet de schaal op een middelmatig vuur en laat de peren 20 minuten karameliseren. Zet de schaal vervolgens 5 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant begint te karameliseren. Uit de oven nemen en apart zetten.
    3. Bedek de peren royaal met bladerdeed en druk dit aan alle kanten goed aan. Maak hier en daar een reetje in het bladerdeeg, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
    4. Schuif de ovenschaal weer in de oven en bak nogmaals 20 minuten tot het deeg goudbruin is. Weer uit de oven nemen, afdekken met een iets grotere presenteerschaal, schaal en ovenschaal met ovenwanten oppakken, keren en de taart omgekeerd op het presenteerblad laten zakken.
    5. Iets laten afkoelen en serveren met een flinke lepel crème fraiche.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren