Tiramisu met witte chocolade en kokos

    Tiramisu met witte chocolade en kokos

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor tiramisu zonder ei, met witte chocolade en kokos. Dit recept is voor 2 porties, verdubbel indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 50 gr witte chocolade
    • 2 eetlepels melk
    • 200 ml slagroom
    • 2 eetlepels geraspte kokos
    • 8 lange vingers, of zoveel als nodig
    • 150 ml koffie, of zoveel als nodig
    • cacaopoeder om te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Smelt de chocolade met de melk in een kom in de magnetron. Verwarm 30 sec, roer door en herhaal steeds met 15 sec tot het gesmolten is. Laat iets afkoelen.
    2. Klop de slagroom stijf. Voeg de gesmolten chocolade en de kokosrasp toe en roer door.
    3. Dip de lange vingers in de koffie en leg op de bodem van twee glazen serveerschaaltjes. Breek doormidden als ze niet passen. Bedek met een laag chocolademousse. Maak nog een laag van de lange vingers gedipt in koffie en bedek met een laag mousse. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn.
    4. Bestuif de bovenkant met cacaopoeder en zet een paar uur in de koelkast voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren