Kruidige zoete aardappelsoep

    Kruidige zoete aardappelsoep

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zoete aardappelsoep met kerrie en chilipoeder; een heerlijke soep voor het hele jaar, dat past in een glutenvrij en paleo dieet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 zoete aardappels, geschild en in stukjes
    • 500 ml runderbouillon
    • 250 ml ongezoete kokosmelk
    • 1 kleine sjalot, fijngesneden
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 1 theelepel zeezout
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng zoete aardappel en runderbouillon in een grote pan. Kook 5-10 minuten op middelhoog vuur tot de aardappel zacht is. Pureer de zoete aardappel door de soep met een stamper.
    2. Meng kokosmelk, sjalot, ahornsiroop, kerriepoeder, zeezout, chilipoeder en paprika door de soep; pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot het glad is.

    Tip

    Voor vegetariërs kun je de runderbouillon vervangen door groentebouillon.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren