Dersa (Algerijnse chili paste)

    Dersa (Algerijnse chili paste)

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Algerijnse dersa is een pittige knoflook en chili paste, die lijkt op harissa, gemaakt door knoflook, rode peper, komijn en paprikpoeder te mengen in een vijzelpot. Het wordt veel gebruikt in de Maghreb regio om vis, vlees en aardappels te kruiden. Niet iedereen gebruikt precies dezelfde hoeveelheden of dezelfde specerijen. Sommigen voegen citroensap toe, anderen peterselie. Er zijn dus zoveel variaties als smaken, maar de basisingredienten zijn bijna altijd hetzelfde: knoflook, komijn, rode peper of cayennepeper en olijfolie. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 teentjes knoflook
    • 1/2 kleine rode peper, zaadjes verwijderd en grof gehakt
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Schil en halveer de knoflookteentjes. Verwijder de groene kiem uit het midden.
    2. Doe knoflook, rode peper en specerijen in een vijzelpot.
    3. Maal met de vijzel tot het een pasta wordt. Voeg olijfolie toe en mix goed door.

    Video

    Dersa
    Dersa

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren