Chtitha batata (Algerijnse aardappel stoofpot)

    Chtitha batata (Algerijnse aardappel stoofpot)

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze authentieke Algerijnse aardappel stoofschotel wordt gemaakt met dersa, een pittige knoflook-chili paste. Heerlijk als een vegetarisch of vegan hoofdgerecht, maar je kunt het ook als bijgerecht serveren met vlees of vis. Een makkelijke manier om de Noord-Afrikaanse keuken in huis te halen met makkelijk te vinden ingredienten. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de dersa
    • 4 teentjes knoflook
    • 1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd en grof gehakt
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Voor de stoofpot
    • 700 gr nieuwe aardappelen, gehalveerd
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

      Voor de dersa:

    1. Schil en halveer de knoflookteentjes. Verwijder de groene kiem uit het midden.
    2. Doe knoflook, rode peper en specerijen in een vijzelpot.
    3. Maal met de vijzel tot het een pasta wordt. Voeg olijfolie toe en mix goed door.
    4. Voor de stoofpot:

    5. Doe de dersa in een grote pan op medium vuur. Bak de dersa een paar minuten tot het gaat geuren.
    6. Voeg de gehalveerde aardappelen toe aan de pan en roer goed om. Voeg genoeg water toe om de aardappels net te bedekken en breng aan de kook. Laat de aardappelen 40 minuten zachtjes koken, tot de aardappels gaar zijn.
    7. Schep de aardappelen in een schaal en schep de resterende saus er overheen. Serveer.

    Video

    Chtitha batata
    Chtitha batata

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren