Turks stoofpotje

    Turks stoofpotje

    3keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Vol met groente, lekker zacht vlees en een heerlijke kruidige smaak. Je eet er gewoon standaard te veel van. (Waar je later wel weer spijt van hebt)

    RenateWit Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 500 gram lamsvlees, in blokjes
    • 3 aardappels, in blokjes
    • 2 uien, fijngesneden
    • 1 aubergine, in blokjes
    • 1 courgette, in blokjes
    • 4 tomaten, pitjes verwijderd, in blokjes
    • 3 Turkse groene pepers, fijngesneden
    • 1 groot blikje tomatenpuree
    • 4 Maggi blokjes
    • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel oregano
    • 1 theelepel chilivlokken
    • Peper en zout, naar smaak
    • 1 takje verse munt, fijngesneden
    • Paar stukjes verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olie in een grote (braad)pan en bak het vlees om en om bruin.
    2. Voeg daarna de aardappel toe en bak het even mee, voeg in etappes de andere groente toe en bak het iedere keer kort mee.
    3. Als alles in de pan zit bak je de tomatenpuree mee en voeg er 3 blikjes water aan toe. Ook de maggiblokjes en de knoflook kunnen erbij en roeren tot het kookt. Oregano, chilivlokken, peper, zout en munt toevoegen en 3 kwartier tot een uur lekker laten pruttelen.
    4. Voeg met de laatste 5 minuten de peterselie toe. Serveren met rijst. Eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren