Appel-kaneel cake

    Appel-kaneel cake

    4keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke cake die supermakkelijk om te maken is, maar proeft alsof je er de hele dag aan gewerkt hebt. Door appel en kaneel met bruine suiker in laagjes toe te voegen krijgt deze cake echt een herfstachtig tintje. Je kunt het zelfs als dessert serveren met een bolletje ijs!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 135 gr kristalsuiker
    • 115 gr boter, zacht
    • 2 eieren
    • 1½ theelepel vanille extract
    • 200 gr bloem
    • 1¾ theelepel bakpoeder
    • 120 ml melk
    • 1 grote appel, geschild en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
    2. Meng bruine suiker en kaneel samen in een kom.
    3. Klop kristalsuiker en boter samen in een kom met de elektrische mixer tot het glad en romig is. Klop de eieren er 1 voor 1 door, tot ze helemaal zijn opgenomen. Voeg vanille extract toe.
    4. Meng bloem en bakpoeder samen in een kom; roer dit door het botermengsel. Mix de melk erdoor tot je een glad beslag hebt. Schenk de helft van het beslag in de cakevorm; voeg de helft van de appels en de helft van de bruine suiker toe. Druk iets aan in het beslag. Schenk dan de rest van het beslag erover; bedek dan weer met de resterende appels en bruine suiker. Druk licht aan; swirl dan het suikermengsel door de appels met je vinger of met een lepel.
    5. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren