Pompoensoep met verse gember en quinoa

    Pompoensoep met verse gember en quinoa

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een gezonde en lekkere maaltijdsoep, met quinoa en verse gember. Glutenvrij en zeer geschikt voor de herfst en winter.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1 flespompoen, geschild, zaadjes verwijderd en in blokjes
    • 1 stukje (2,5 cm) verse gember, geschild en geraspt
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 475 ml water
    • 170 gr quinoa
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit boter en olijfolie in een pan op middelhoog vuur; roerbak de ui tot deze zacht is, ongeveer 5-10 minuten. Voeg kippenbouillon, flespompoen, gember en komijn toe en laat zachtjes koken tot de pompoen helemaal gaar is, ongeveer 20 minuten.
    2. Pureer de soep in gedeelten in een blender. Doe terug in de pan en breng op smaak met zout en peper.
    3. Breng gezouten water en quinoa aan de kook in een pan. Zet het vuur laag, dek af en laat zachtjes koken tot de quinoa gaar is en het water is opgenomen, in 15-20 minuten. Roer 1 eetlepel boter door de quinoa en breng op smaak met zout. Schep de quinoa door de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren