Courgettecake met citroen (in een ovenschaal)

    Courgettecake met citroen (in een ovenschaal)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze malse cake wordt gemaakt met citroen, courgette en walnoten en gebakken in een ovenschaal, zodat je er mooie blokjes van kunt snijden.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr suiker
    • 235 ml plantaardige olie
    • 3 eieren
    • 2 theelepels citroenrasp
    • 60 ml vers citroensap
    • 200 gr geraspte courgette
    • 250 gr bloem
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 100 gr gehakte walnoten
    • 40 gr poedersuiker voor garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal van 23x30 cm licht in.
    2. Meng in een grote kom de suiker, olie, eieren, citroenrasp, citroensap; mix goed door. Roer de geraspte courgette erdoor.
    3. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het courgettemengsel. Roer tot het goed gemengd is. Meng dan de walnoten erdoor.
    4. Schenk het beslag in de ingevette ovenschaal en bak 35-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.
    5. Laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en snij in vierkantjes.

    Tip

    Je kunt de cake ook in een tulbandvorm bakken, in ongeveer 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren