Pompoen-kruidkoek

    Pompoen-kruidkoek

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke kruidige cake met eieren, olie, pompoen en specerijen. Lekker smeuïg en door gebruik van een blike pompoenpuree kun je dit het hele jaar rond maken, of gebruik verse pompoenpuree (gepureerde gekookte pompoen) als de pompoenen in het seizoen zijn! Bestrijk eventueel nog met een roomkaasglazuur.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 rechthoekige cake

    • 4 eieren
    • 250 ml plantaardige olie
    • 400 gr suiker
    • 425 gr pompoen, gekookt en gepureerd (of 1 blikje pompoenpuree)
    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels kaneel
    • ½ theelepel gemalen kruidnagel
    • ½ theelepel gemalen gember
    • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels bakpoeder
    • ½ theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik van 23x33cm in.
    2. Klop de eieren, olie, suiker en pompoen samen in een kom. Meng bloem, kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat, baksoda, bakpoeder en zout door een zeef samen. Roer door het pompoenmengsel.
    3. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen voordat je er eventueel glazuur op doet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren