Appelcake met walnoten

    Appelcake met walnoten

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke, smeuïge cake met appel en walnoten. Simpel, snel en lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 5 appels, geschild en in stukjes
    • 250 gr bloem
    • ½ theelepel zout
    • 4 theelepels kaneel
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 4 eieren
    • 400 gr suiker
    • 235 ml plantaardige olie
    • 2 theelepels vanille extract
    • 115 gr gehakte walnoten
    • 4 theelepels suiker
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakblik van ongeveer 23x33 cm licht in.
    2. Meng bloem. zout, kaneel en bakpoeder door een zeef samen in een kom. Zet opzij.
    3. Mix eieren en suiker in een grote kom 15 minuten op de hoogste snelheid. Voeg olie toe en mix door.
    4. Voeg het bloemmengsel toe en mix door. Voeg vanille toe. Schep de appels en noten erdoor. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm.
    5. Meng 4 theelepels suiker en 1 theelepel kaneel in een klein kommetje. Strooi over het beslag.
    6. Bak 50-60 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren