Ovengebakken chips op een stokje

    Ovengebakken chips op een stokje

    Voeg toe aan favorieten!
    32min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een aardappel met de spiralizer in een spiraal gesneden, op een sateprikker gespiest, met tacokruiden gekruid en gebakken in de oven. Een soort reuze'wokkel', maar dan vers en lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • bakspray
    • 2 grote aardappelen (of 4 kleinere), ongeschild
    • 2 theelepels tacokruiden, of naar smaak
    • 6 bamboe- of satéprikkers
    • 2 theelepels sriracha- of chilisaus, of naar smaak
    • 1 snufje zeezout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:32min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en vet in met bakspray.
    2. Snij elke aardappel in lange spiralen met een spiralizer/ Snij elke spiraal in drie kortere stukken.
    3. Rijg een aardappel-spiraal aan elke prikker. Druk de plakjes wat uit elkaar op de prikker.
    4. Leg de prikkers op de ingevette bakplaat; spray bakspray over de aardappels. Bestrooi met tacokruiden.
    5. Bak in 17-18 minuten in de voorverwarmde oven tot de aardappelchips knapperig en bruin zijn. Serveer met chilisaus en bestrooi met zout, naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren