Tofu chocoladetaart

    Tofu chocoladetaart

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke, rijke chocoladetaart gemaakt met tofu in plaats van eieren en melkproducten. Je kunt de taart vegan maken door vegan margarine (in plaats van boter), vegan koekjes en vegan chocola te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 115 gr boter, gesmolten
    • 200 gr digestive koekjes, in kleine stukjes gebroken
    • 70 gr amandelen
    • 500 gr pure chocolade, fijngehakt
    • 680 gr zachte tofu, uitgelekt
    • 2 eetlepels vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 4uur  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Doe de boter, koekjes en amandelen in een keukenmachine. Maal tot je grove kruimels hebt. Doe de kruimels in een taartvorm van 23 cm en druk aan op de bodem.
    3. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het lichtbruin is. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.
    4. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie, roer vaak door. Doe de chocola, tofu en vanille extract in de (schone) keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Schenk het chocolademengsel op de bodem van de taart. Zet 4 uur in de koelkast voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren