Kruidkoek-muffins met peer

    Kruidkoek-muffins met peer

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kruidkoek in de vorm van muffins, gevuld met peer. Een heerlijke combinatie voor de herfst, alhoewel deze smaakvolle, smeuïge cakejes het hele jaar lekker zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 180 gr volkorenmeel
    • 50 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel gemalen gember
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 235 ml karnemelk
    • 180 ml stroop
    • 60 ml plantaardige olie
    • 1 peer, geschild en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet 12 muffinbakjes in of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Klop meel, suiker, bakpoeder, baksoda, kaneel, gember, kruidnagel en zout samen in een grote kom. Klop de eieren in een andere kom; mix daar karnemelk, stroop en olie door tot het een glad mengsel is. Mix dan door het meelmengsel tot het beslag net gemengd is. Schep de stukjes peer erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
    3. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren