Chana Masala (Indiase kikkererwten curry)

    Chana Masala (Indiase kikkererwten curry)

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een zelfgemaakte curry paste van ui, tomaat, groene peper en gember is de basis voor deze zelfgemaakte Indiase curry met kikkererwten. Vegetarisch, maar ook vleeseters zullen er van smullen!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 tomaat, fijngesneden
    • 1 stukje (2,5 cm) verse gember, geschild en fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 groene peper, zonder zaadjes en fijngesneden (optioneel)
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 laurierblaadjes, of meer naar smaak
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel garam masala
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • snufje zout, naar smaak
    • water, zoveel als nodig
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten
    • 1 theelepel verse koriander, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maal ui, tomaat, gember, knoflook en groene peper tot een pasta in een keukenmachine.
    2. Verhit olijfolie in een grote pan op medium vuur. Bak de laurierblaadjes tot ze gaan geuren, ongeveer 30 sec. Schenk de pasta in de pan en roerbak tot de olie zich gaat scheiden van het mengsel en goudbruin van kleur is, 2 tot 3 minuten. Breng het mengsel op smaak met chilipoeder, gemalen koriander, garam masala, kurkuma en zout; roerbak tot het heel heet is, 2-3 minuten.
    3. Roer er voldoende water door om een dikke saus te krijgen; breng aan de kook en voeg de kikkererwten toe. Zet het vuur lager en verhit tot de kikkererwten helemaal warm zijn, 5-7 minuten. Garneer met verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren