Spaghetti Carbonara met spaghettipompoen (paleo, low carb)

    Spaghetti Carbonara met spaghettipompoen (paleo, low carb)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In dit recept gebruik je spaghettipompoen in plaats van pasta, voor een glutenvrij, koolhydraatarm, paleo hoofgerecht met pompoen, spek en tomaten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote spaghettipompoen, gehalveerd en zaadjes verwijderd
    • 60 ml extra vergine olijfolie
    • 225 gr spek, in blokjes
    • 1 grote tomaat, in blokjes
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 grote eidooiers
    • 3 takjes verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoen, met de snijzijde naar boven, op een bakplaat.
    2. Bak de pompoen ongeveer 45 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven gaar. Schep het vruchtvlees eruit en trek tot draadjes met een vork.
    3. Verhit olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Roerbak het spek tot het bruin en gaar is, in 5 tot 10 minuten. Voeg de pompoen toe; roerbak tot de pompoen zacht is, in 3-5 minuten. Roer tomaat, zout en peper door het mengsel. Haal de pan van het vuur.
    4. Roer de eidooiers erdoor, maar laat de eidooiers niet de pan raken (die is nog te heet) en meng door, tot het mengsel romig is. Schep in een serveerschaal en garneer met basilicum. Stir egg yolks into squash mixture, without letting the egg yolks touch the skillet, until mixture is creamy. Transfer squash carbonara to a serving bowl; garnish with basil sprigs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren