Spaghetti met ham en pompoen

    Spaghetti met ham en pompoen

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor spaghetti, met gerookte ham, flespompoen en mascarpone in een smakelijke, maar lichte saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 115 gr gerookte ham, in reepjes
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 350 ml kippenbouillon
    • 420 gr flespompoen, geschild en in blokjes
    • snufje rode chilivlokken, of naar smaak
    • zout, naar smaak
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 225 gr mascarpone kaas
    • 1 eetlepel gehakte bladpeterselie
    • 400 gr spaghetti
    • fijngeraspte Parmigiano-Reggiano kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit olijfolie in een grote koekenpan of wok op medium vuur. Roerbak de ham tot de randjes lichtbruin zijn, ongeveer 3 minuten.
    2. Roer de knoflook erdoor; roerbak tot het begint te geuren en de randjes net goudbruin zijn, ongeveer 1 minuut.
    3. Schenk de kippenbouillon erbij, breng zachtjes aan de kook. Roer flespompoen, rode chilivlokken en zout erdoor. Kook tot de pompoen zacht is, in ongeveer 15 minuten. Roer zwarte peper erdoor en zet het vuur laag.
    4. Roer voorzichtig de mascarpone door het pompoenmengsel tot het helemaal is opgenomen. Roer de peterselie erdoor. Haal van het vuur en dek af.
    5. Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti hierin in ongeveer 12 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
    6. Schenk het pompoen-mascarponemengsel over de spaghetti en roer tot het gemengd is. Bestrooi met geraspte kaas en serveer.

    Chef John

    Bekijk dit recept van Chef John op zijn kanaal foodwishes op YouTube.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren