Spaghetti met hete pepertjes, knoflook en garnalen

    Spaghetti met hete pepertjes, knoflook en garnalen

    9keer bewaard
    20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Altijd een favoriet bij ons thuis. Heerlijk veel knoflook en lekker pittig. Ik voeg wel veel peterselie toe, dat helpt met de nasmaak van de knoflook. Dien op met een frisse salade.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak (500 gr) spaghetti al l'uovo (met ei)
    • 1 eetl olijfolie
    • zout
    • 500 gr roze garnalen, gekookt en gepeld
    • 3 eetl olijfolie
    • 8 droge hete pepertjes, in dunne plakjes
    • 8 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 1 bosje peterselie, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Een grote pan gezouten water met 1 eetlepel olijfolie aan de kook brengen en hierin de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Afgieten, de spaghetti in een grote serveerschaal scheppen en de garnalen erdoor scheppen.
    2. Intussen in een andere pan 3 eetlepels olie op middelmatig vuur verhitten en hierin knoflook en pepertjes bakken tot de knoflook begint te karameliseren. Beslist niet langer, anders gaat de knoflook bitter smaken. Aan de spaghetti toevoegen en goed door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en alle peterselie er goed doorheen mengen. Eventueel meer olijfolie toevoegen. Direct serveren, gecombineerd met een eenvoudige salade en een lekker glas wijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren