Marokkaanse groentesoep

    Marokkaanse groentesoep

    2keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pompoenpuree is de ster in deze soep. De soep is ontzettend lekker en zit vol met gezonde groenten. Een heerlijk recept voor het najaar. Serveer met een knapperig stuk brood.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 150 gr wortels, geschild en gesneden
    • 150 gr pastinaak, geschild en gesneden
    • 245 gr pompoenpuree
    • 1 liter groentebouillon
    • 1 theelepel citroensap
    • ¼ theelepel zout, of naar smaak
    • ¼ theelepel gemalen zwarte peper, of naar smaak
    • ½ theelepel gemalen koriander
    • Optioneel (om te garneren)
    • 2 theelepel olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 1/8 theelepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Roer de uien erdoor; roerbak tot de ui zacht en glazig wordt, in ongeveer 5 minuten. Voeg wortel en pastinaak toe. Dek af en bak tot de groenten iets zachter zijn, ongeveer 5 minuten.
    2. Roer de pompoenpuree en bouillon erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Dek af en laat 40 minuten zachtjes sudderen. Voeg citroensap, zout, peper en koriander toe. Proef en breng eventueel verder op smaak. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    3. Schep de soep in gedeelten in een keukenmachine en pureer tot het glad is (of pureer met een staafmixer). Als de soep te dik is, kun je nog wat bouillon toevoegen. Doe de gepureerde soep terug in de pan en warm goed door.
    4. Om de garnering te maken, verhit je olijfolie in een kleine koekenpan. Bak knoflook en peterselie op laag vuur 1 tot 2 minuten. Roer paprikapoeder erdoor. Besprenkel 1 theelepel door elke portie soep.

    Pompoenpuree

    Dit kun je in blik kopen in speciaalzaken. Maar je kunt het ook zelf maken door blokjes verse pompoen te koken, of bakken in de oven en dan pureren in een keukenmachine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren