Vegan cupcakes

    Vegan cupcakes

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze cupcakes smaken fantastisch en zijn snel te maken! Je kunt varieren met verschillende melksoorten, olie en extracten; bijna alles werkt! Dit recept is als grote cake niet erg geschikt, want het rijst te weinig, maar voor cupcakes perfect! Heerlijk met een eevoudige frosting of wat cacaopoeder of poedersuiker. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 1 eetlepel appelciderazijn
    • 350 ml amandelmelk
    • 250 gr bloem
    • 200 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 120 ml kokosolie (verwarmd tot het vloeibaar is)
    • 1 1/4 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee muffinbakplaten met 18 papieren vormpjes.
    2. Doe de appelciderazijn in een maatbeker. Vul aan met amandelmelk tot 350 ml. Laat staan tot het gaat stremmen, ongeveer 5 minuten.
    3. Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Meng in een andere kom azijn/amandelmelk met kokosolie en vanille. Schenk de natte ingrediënten bij de droge en roer tot het net gemengd is. Verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vormpjes.
    4. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant van de cakejes terugveren als je er licht op drukt. Laat in de vorm afkoelen. Garneer de cupcakes als ze afgekoeld zijn naar wens.

    Video

    Vegan cupcakes
    Vegan cupcakes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren