Ingemaakte eieren met rode bieten

    Ingemaakte eieren met rode bieten

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een makkelijk recept om eieren in bieten(sap) in te leggen. Dit is mijn oma's recept en iedereen is er dol op! Je kunt het tot 2 weken in de koelkast bewaren. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 eieren
    • 1 pot (ong. 425 gr) gesneden rode bieten
    • 120 ml natuurazijn
    • 100 gr suiker
    • 120 ml water
    • 1/2 theelepel kaneel (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Leg de eieren in een pan en bedek met koud water. Breng aan de kook, doe de deksel erop en haal van het vuur. Laat de eieren 10-12 minuten in het hete water staan. Giet af, laat afkoelen en pel de eieren. Leg de eieren in een glazen pot op plastic bakje.
    2. Meng in een andere pan de bieten met het sap, azijn, suiker, water, kaneel. Breng aan de kook, en roer tot de suiker is opgelost. Schenk over de eieren. Dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast.

    NB

    Een plastic container kan verkleuren! Maar leg de eieren in ieder geval niet in een metalen container, want dan worden de eieren slijmerig.

    Video

    Ingemaakte eieren met rode bieten
    Ingemaakte eieren met rode bieten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren