Appel-havermoutkoekjes

    Appel-havermoutkoekjes

    36keer bewaard
    50min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Licht gekruide havermoutvlokken gecombineerd met andere natuurlijke ingrediënten voor lekkere stevige, American-style koekjes.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 110 gr boter, op kamertemperatuur
    • 175 gr honing
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 90 gr grofgemalen volkorenmeel
    • 1/2 theelepel soda bicarbonaat (baksoda)
    • 3/4 theelepel kaneelpoeder
    • 130 gr havermoutvlokken
    • 1 appel, geboord en in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Bakplaten invetten of bedekken met bakpapier.
    2. In een grote kom boter, honing, ei en vanille tot een luchtige massa kloppen.
    3. Volkorenmeel, soda bicarbonaat en kaneel toevoegen. Vervolgens havermout en appel toevoegen. Met een theelepel het beslag over de bakplaten verdelen, 1 theelepel per koekje.
    4. Gedurende 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laat de koekjes gedurende 5 minuten op de bakplaat afkoelen, alvorens ze op een rooster volledig te laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    7

    Iets anders. 110 gr. boter vervangen in Bakken & Braden ongehard 100% plantaardig 90 gr. volkorenmeel vervangen in speltmeel - 01 apr 2011

    evenstar
    van
    0

    Wat een lekkere koekjes! Ik deed er nog wat sinaasappelrasp door. Ik bakte ze in twee lichtingen - mijn oven (hetelucht) heeft geen 190 graden, en ik koos voor 180. Maar dat is te koud, de tweede lichting deed ik op 200 en werd precies goed - goudbruin en stevig. - 14 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren