Speculaaskruiden

    (1)

    Meng de kruiden voor de feestdagen en bewaar ze op een droge, donkere plek.

    marielle

    Washington, Verenigde Staten
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 30 gr gemalen kaneel
    • 10 gr gemalen kruidnagelen
    • 10 gr nootmuskaat
    • 5 gr witte peper
    • 5 gr gemalen anijs
    • 5 gr gemalen kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1min  ›  Klaar in:1min 

    1. Gebruik alleen verse kruiden voor de beste smaak. Meng alle kruiden door elkaar en bewaar goed afgesloten op een koele, droge plek.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    0

    In Friesland wordt al sinds de 18e eeuw anijszaad in de speculaas gebruik. De oorzaak daarvan is ongetwijfeld dat men daar het hele jaar door koek maakte met koekkruiden en in de sinterklaastijd ook speculaas. Koekkruiden bevatten anijszaad. Ook peper wordt slechts in weinig recepten van speculaaskruiden aangetroffen.  -  20 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties