Speculaaskruiden

    Speculaaskruiden

    29keer bewaard
    1min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Meng de kruiden voor de feestdagen en bewaar ze op een droge, donkere plek.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 30 gr gemalen kaneel
    • 10 gr gemalen kruidnagelen
    • 10 gr nootmuskaat
    • 5 gr witte peper
    • 5 gr gemalen anijs
    • 5 gr gemalen kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1min  ›  Klaar in:1min 

    1. Gebruik alleen verse kruiden voor de beste smaak. Meng alle kruiden door elkaar en bewaar goed afgesloten op een koele, droge plek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    In Friesland wordt al sinds de 18e eeuw anijszaad in de speculaas gebruik. De oorzaak daarvan is ongetwijfeld dat men daar het hele jaar door koek maakte met koekkruiden en in de sinterklaastijd ook speculaas. Koekkruiden bevatten anijszaad. Ook peper wordt slechts in weinig recepten van speculaaskruiden aangetroffen. - 20 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren