Boerenkoolsalade met kaki en granaatappel

    Boerenkoolsalade met kaki en granaatappel

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een kleurrijke salade met boerenkool en kaki (sharonfruit) in een citrusdressing en bestrooid met in ahornsiroop geroosterde macademianoten en granaatappelpitjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de noten
    • 65 gr rauwe macademianoten
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    • snufje zout
    • Dressing
    • 60 ml sinaasappelsap
    • 30 ml citroensap
    • 1 eetlepel ahornsiroop
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • Salade
    • 250 gr boerenkool, in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 rijpe kaki, geschild en dun gesneden
    • 45 gr granaatappelpitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng de macademianoten met 1 eetlepel ahornsiroop en een snufje zout. Spreid uit over de bakplaat
    3. Rooster de noten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudkleurig zijn, ongeveer 5 minuten. Haal uit de oven en meng met de resterende 1 eetlepel ahornsiroop.
    4. Klop sinaasappelsap, citroensap, 1 eetlepel ahornsiroop en gemalen zwarte peper samen in een kleine kom om de dressing te maken.
    5. Meng de boerenkool met 1 eetlepel olijfolie en 1/2 theelepel zout in een grote slakom; masseer dit met je handen tot de boerenkool soepel is, in 3 tot 5 minuten. Leg de plakjes kaki erop, doe de dressing erbij en meng goed door. Bestrooi met granaatappelpitjes en geroosterde macademianoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren